Ako ne gledate “Call My Agent” počinili ste smrtni greh

Već duži vremenski period osećam da nešto nedostaje kad su serije u pitanju. Teme su postale previše ozbiljne, narativi ponekad mučni i ravodnjeni, i većina serija teži da da dublji smisao pričama i životu. A, onda sam upornošču krtice kopao, kopao, kopao i našao “Call My Agent” ili u originalu “Dix Pour Cent”. Vedrina, nepretenciozni humor i tematika koja gotovo da nikad nije bila obrađivana su me kupili od prvog minuta i kunem se da je smrtni greh ako vaš život ne ispune likove iz pariske filmske agencije koji vrbuju glumce za velike projekte.

Zamislite “Mad Men” u savremenom Parizu, ali mnogo duhovitije, dinamičnije i znam da ću ispaštati zbog ovog što sam napisao, ali mnooogo zanimljivije (a obožavam Mad Men).

Foto: Netflix

Sva svetla su uprta u Andreu, Matijasa, Gabrijela, Arlet i Kamil. Agenti filmske kompanije “AKS” imaju zadatak da po svaku cenu i na svaki mogući način obezbede svojim klijentima – glumcima – najbolje uloge u najboljim filmovima.

U prvoj eipzodi upoznajemo Sesil de Frans. Najpopularniju francusku glumicu oko koje se reditelju čerupaju, ali ne i Kventin Tarantino. Iako joj je obećao ulogu u svom filmu u poslednjem trenutku otkazuje angažman jer je prestara za ulogu. Sesil je tek napunila 40 godina. Uspaničeni Garbijel ne zna kako da saopšti Sesil da je poslednji voz u karijeri prošao pored nje kao pored turskog groblja. U sveopšte ludilo u kancelariji se uključuju i drugi agenti sa suludim zahtevima svojih glumaca i njihovim očajničkim pokušajima da imaju privatni život u gustom rasporedu.

Foto: Netflix

“Call My Agent” na nesvakidašnji način kombinuje realne probleme današnjeg društva i zabavni aspekt serije. Svaki agent nije ni svestan koliko i na koji način utiče na svoje zaposlene i glumce. Seksistička mantra koja tera poznate ljude da odlaze na plastične operacije, intervjui za posao koji među podrazumevanim pitanjima od budućih sagovornika traže da nemaju decu i da ne ulaze u brak, pa sve do uzajamne ljubavi i poštovanja među kolegama čini “Call My Agent” dovoljnom dozom realnosti koja se ne viđa baš tako često u serijama.

Foto: Netflix

Vedrina, dinamika i humor serije klizi kao med i mleko. Odlična hemija između glumaca, duhoviti i oštri dijalozi i relevantne teme su sve što tražimo od jedne serije.

Posle mnogo meseci konačno mi je dopala šaka serija kojoj nemam šta da zamerim. Od odlične estetike, preko sjajne glume, pa sve do zanimljivih likova.

“Call My Agent” je serija koju nikako ne smete da iskulirate u 2018. godini.

Pročitaj i: 

Ako niste gledali “The Man in High Castle” mnogo ste pogrešili

Serije koje smo nepravedno iskulirali u poslednjih 10 godina

Najčitanije

Pročitaj još