8 novih HBO serija u 2019. koje će pomutiti račune

Sa televizijom HBO nema zezanja. Bez obzira na navalu striming servisa (Netflix, Hulu, Amazon Prime, Facebook Watch, YouTube Prime) za čelnike najnagrađivanije kompanije nema zime. Iako su se vremena promenila HBO se drži svoje taktike – ne teži hiperprodukciji, već naslovima koji mogu da opstanu nekoliko godina na televiziji i da pokupe nagrade na Zlatnom globusu i Emiju. Kao i prethodnih godina, tako i ove HBO se pohvalio novom televizijskom paletom koja startuje već od sledeće nedelje.

True Detective – treća sezona

Da li će “True Detective” ponovo postići uspeh prve sezone? To ostaje da vidimo. Posle tonske i žanrovske promene u drugoj sezoni koja nije preterano oduševila kritiku i publiku, 13. januara, kako se šušuka, “True Detective” se vraća korenima.

Brexit

Nedelju dana nakon premijere nove sezone “True Detective” startuje i nova serija “Brexit” sa Benedikt Kamberbečom u glavnoj ulozi. “Brexit” prati priču čoveka koji je optužen za odvajanje Velike Britanije od Evropske unije. Spremite se za novu dozu crnog humora.

Chernobyl

Mini-serija inspirisana istinitim događajima 1986. godine o nuklearnoj katastrofi prati sovjetskog naučnika koji istražuje podlogu incidenta. Serija se očekuje početkom 2019. godine, a glavne uloge su poverene Džaredu Harisu, Stelanu Skarsgardu, Emiili Votoson, Džeski Buklej i Polu Riteru.

Big Little Lies – druga sezona

View this post on Instagram

Oh I got her… ? ??#MerylStreep #BigLittleLies

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

Iako je prvobitno zamišljeno da bude mini-serija “Big Little Lies” je kupila srca publike, pa HBO nije imao tog istog srca da ne napravi nastavak. Sjajnoj glumačkoj ekipi u novoj sezoni će se pridružiti i Meril Strip u ulozi majke Aleksandra Skarsgarda.

Catherine the Great

Foto: Hal Shinnie/HBO

Od scenariste “Elizabeth I”, reditelja “The Crown” i oskarovke “The Queen” dobili smo seriju o ruskoj vladarki iz 18. veka. Helen Miren u ulozi Katarine II Aleksejevne u četiri epizode će približiti publici sve pikanterije iz života ruske carice.

Deadwood

Još jedna serija koja ustaje iz mrtvih. Nakon što je ugledala svoj kraj 2006. godine serija “Deadwood” na insistiranje fanova i želje producenata dobija svoj nastavak. Nije poznat tačan datum premijere, ali se očekuje tokom 2019.

Watchmen

Foto: HBO / Instagram

Prošlo je 10 godina otkako je Zek Šnajder neuspešno pokušao da napravi filmsku adaptaciju grafičkih novela Alana Mura. Dejmon Lindelof u dogovoru sa HBO napravio je pilot koji je zadovoljio visoke kriterijume televizije i sad se čeka samo da datum premijere.

Game of Thrones – poslednja osma sezona

U aprilu 2019. godine konačno će biti otkriveno kome je pripao govozdeni presto.

Najčitanije

Pročitaj još