8 knjiga za septembar

Miris knjige je u vazduhu jer smo sve bliži još jednom Sajmu knjiga. Izdavači čuvaju najveće kečeve u rukavu za oktobar, ali s obzirom da smo na početku septembra i da nećemo gubiti vreme – ovo su predlozi za ovaj mesec. Kao i obično na listi su četiri naslova dostupna na srpskom i četiri na engleskom jeziku.

E, zabole me – Mark Manson

Foto: Laguna

Ukoliko vam je potreban Ranisan da biste preživeli navalu eksperata za lajf-koučing i afirmaciju, bloger Mark Manson na satiričan i iskren način skida ružičaste naočare čitaocima i predstavlja drugu stranu života – realniju stranu koju stvarno zabole za pozitivne misli i vizualizaciju.

Sadie – Courtney Summers

Foto: Goodreads

Psihološki triler mlade autorke prati težak život Sejdi i njene sestre Meti. Usamljene devojčice žive u izolovanom malom gradu i njihovu borbu za opastanak prekinuće ubistvo Meti. Radio voditelj Vest Mekkrej postaje opsednut životnom pričom Sejdi kojoj je nakon ubistva sestre jedini cilj da ubica dobije zasluženu kaznu.

Džilijan Filn – Mračna mesta

Foto: Laguna

Autorka “Oštrih predmeta i “Gone Girl” nikad nije dobila veća priznanja za teskoban kontekst romana “Mračna mesta”. Kao i uvek gospođa Flin plovi mračnim dubinama likova koji ne pokazuju kajanje i kojima je empatija strano telo.

The Storyteller’s Secret –  Sejal Badani

Foto: Goodreads

Njujoršku novinarku Džaju je više puta život izneverio. Posle tri pobačaja i propalog braka vraća se u domovinu, Indiju, kako bi pronašla bilo kakav smisao za svoj uništeni život. Neobičan put će joj dati odgovore na više od jednog pitanja.

Piter V. Bert – Demonski ciklus

Foto: Laguna

Nedavno sam čuo žučnu raspravu u knjižari u vezi sa romanima Pitera V. Berta i kad sam se pre neki dan pojavio na kasi sa prvim delom ciklusa “Noć demona” devojka za kasom je pozvala sve svoje kolege kako bi podelili utiske sa mnom jer su ludi za rečima i svetom gospodina Berta. Ja nastavljam tradiciju i širim pohvale dalje za ljubitelje epske fantastike.

The Dinner List – Rebecca Serle

Foto: Goodreads

Potpuno otkačena knjiga o najluđem rođendanu na svetu. Sabrina nije ni sanjala da će rođendan proslaviti sa nekoliko dobrih prijatelja, tri osobe iz njene prošlosti i Odri Hepbern. Kako je mrtva osoba došla na njen rođendan niko ne zna, ali radnja se fokusira na čuveno pitanje – Sa kojom poznatom ličnošću bi voleo da odeš na večeru, nije bitno da li je živa ili mrtva?

Džordž R.R. Martin – Igra prestola

Foto: Laguna

Ako ste samo gledali seriju onda obavezno počnite da čitate knjigu. Ako vam se možda serija i ne sviđa toliko, knjige hoće.

Pride – Ibi Zoboi

Foto: Goodreads

Moderna verzija “Gordost i predrasude” Džejn Ostin. Pitanje rasizma, klasne strukture, savremenog doba i tehnologije, površnosti, gordosti i predrasuda – sve je tu u 21. veku.

Najčitanije

Pročitaj još