10 novih odličnih filmova

E, pa 2018. još uvek nije zadala poslednji udarac. Poslednje atome snage filmska industrija je ostavila za grande finale. S obzirom da je oskarovska sezona uveliko krenula sad je samo pitanje koji od ponuđenih filmova će se dograbiti nominacije, a koji milionske zarade na blagajnama širom sveta. Neki od filmova sa liste još uvek nemaju zakazanu premijeru kod nas, jer naši distributeri večito kasne sa naslovima o kojima se priča, a koji nisu o super-herojima i prehajpovanim mediokritetom, tako da ćemo neke verovatno videti tek na FEST-u, a neke, bože zdravlja, do kraja decembra i u januaru.

The Favourite 

Istorijska drama o dve rivalke koje su se nameračile na presto je delo Jorgosa Lantimosa. Grčki rediteljski tragičar po rečima kritičara uspeo je da napravi neverovatan spoj komedije i drame. Šuška se šuška da je kandidat za Oskara.

Ocena kritičara: 95%

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2

Digitalni mrgud Ralf se vratio još bolji, još šareniji, sa još boljom animacijom. Kritičari kažu da će vam izmamiti osmeh i otpiti led oko srca.

Ocena kritičara: 87%

Aquaman

Hajp oko Aquaman za sada je na nivou usijanja. Trejler obećava, glumci se kunu u prijatelje, rodbinu i decu da publika neće biti razočarana i za sad nema reakcija kritičara jer Warner Bros još uvek nije spreman da im ga pokaže.

Premijera je zakazana za 21. decembar.

Mary Poppins Returns 

Emili Blant pokušaće još jednom da oživi lik koji je pre mnogo godina ustoličila Džuli Endrus. Kao i uvek postoji zebnja da li će nastavak biti dostojan originala? U svakom slučaju nova Meri Popins će se mačevati 21. decembra sa Aquaman za prvo mesto po gledanosti u svetu.

Alita: Battle Angel

Džejms Kameron (Avatar) i Robert Rodrigez (Sin City) udružili su snage na veoma ambicioznom projektu o ženi kiborgu koja nema sećanja i ne prepoznaje futuristički svet u kojem se nalazi. Sintetičko stvorenje sa dušom i srcem čoveka za sada obećava.

Videćemo šta će se desiti 26. decembra.

PS. Datum premijere varira od zemlje do zemlje.

Mary Queen Of Scots

Direktan konkurent filmu “The Favourite” slična, ali drugačija tematika. Kritičari bacaju dijamante pred njega.

Ocena kritičara: 93%

Mortal Engines

Ekipa iza filma “Gospodar prstenova” na čelu sa Piterom Džeksonom imaju novu potencijalnu zlatnu koku o fantazijskom svetu koji će debitovati 14. decembra.

On the Basis of Sex

Prve reakcije kritičara su realtivno dobre o filmu koji zasnovan na istinitim događajima. Rut Ginsburg zajedno sa svojim suprugom promenila je istoriju sudstva u Americi posle slučaja o rodnoj diskriminaciji. Film će premijerno biti prikazan 25. decembra.

Ocena kritičara: 80%

Widows

Priča o udovicama moćnika koji su umešani u mutne radnje blista sa ocenom 91%.

Film je trenutno u bioskopima.

Boy Erased

Film koji je izazvao brojne reakcije i pozitivne ocene kritičara prikazan je u izabranim bioskopima u Americi početkom novembra. S obzirom na seksualno-religijsku tematiku, pretpostavljam da će biti kod nas u okviru FEST-a.

Ocena kritičara: 85%

Pročitaj i: 

Novi filmovi koje možete da gledate u decembru na Netflixu

Serije koje će nas oduvati sledeće godine

Najčitanije

Pročitaj još