Triler serije koje možete da prožderete na Netflix-u

Ono u čemu trenutno prednjači Netflix u odnosu na svoje striming konkurente je velika paleta evropskih triler serija i filmova. Od socijalističkog nemira u poljskoj seriji “The Mire”, preko italijanske sudske groznice u “The Trail” do prekookeanskog hita “The Sinner”, Netflix je pokrio gotovo sve kutke sveta i sve što je potrebno za ljubitelje trilera. U prevodu, tih tričavih 9 evra (za HD paket, 4K Ultra HD je 12 evra) za jedan mesec se isplastili do poslednje pare. Ako volite trilere, sudske drame, skandinavsku hladnoću i krvavi trag u snegu krenite redom, pa ćete stići sve da pogledate do kraja godine, u najboljem slučaju.

Napomena: Iz nekog bizarnog razloga većina trejlera je dabovana na engleski jezik, naravno serije su na Netflixu na matičnom jeziku. 

The Trail

Ubistvo tinejdžerke i potencijalna veza sa javnim tužiocem u italijanskom trileru najveći delom crpi energije i ideje iz skandinavskih serija.

The Valhalla Murders 

Norveška detektivka se vraća u rodni Island kako bi istražila misteriozni slučaj serijskog ubice koji je u vezi sa neobičnom fotografijom.

The Mire

Poljska serija koja se odigrava osamdesetih godina prošlog veka zbog socijalističkog duha, relativno sličnog temperamenta i humora poput našeg lako će se približiti domaćoj publici. Slučaj ubijene prostitutke i njenog klijenta policija će otaljati, ali novinar i njegov pomoćnik vide mnogo više od dva iskasapljena tela.

Vizuelno “The Mire” izgleda kao da je u njega investirano milijardu dolara.

Locked Up

Španski zatvorski triler smešta junakinju u zatvor nakon mutnih poslova njenog dečka. Naivna devojka mora da se navikne na mnogo suroviji svet od onog na koji se navikla.

The Spy

Saša Baron Koen u vrlo potcenjenoj triler drami o izraelskom računovođi koji se transformiše u specijalnog agenta unutar Sirije.

Giri / Haji

Serija koja je nastala u saradnji japanske i britanske produkcije prati londonskog pravnika koji traži brata usred ratnog stanja u podzemlju Tokija.

Retribution (One of Us)

Britanska mini serija od četiri epizode prati šokirane građane malog mesta nakon nasilne smrti mladenaca koji su se vratili u rodno mesto. Stvari postaju još bizranije kad se na vratima njihovog doma pojavi povređeni čovek.

Bordertown

Još jedan uvrnuti skandinavski triler o detektivu koji se ponadao da je pronašao mir u malom mestu, ali cvrc.

Quicksand

Od autora serije “The Bridge” švedska serija “Quciksand” je moj lični favorit zbog veoma jezive i uvrnute priče o srednjoškolicima i pucnjavi koja se dogodila u učionici. Obavezno triler štivo iz Švedske.

La Mante

Francuska miniserija prati serijskog ubicu koji je inspirisan radom žene koja je u zatvoru preko 20 godina. Ozloglašena žena ubica koja je terorisala zemlju nudi pomoć policiji da pronađu njenog imitatora.

Fauda

Izraelski agent koji napušta penziju kako bi pronašao palestinskog zločinca za kojeg je bio siguran da je mrtav.

Subbura

Podzemlje Rima u trouglu – korumpriani političari, organizovani kriminal i Vatikan.

Tabula Rasa

Belgijski psiho triler o ženi koja pre nego što izgubi kratkoročna sećanja vidi cvreni pesak.

Trapped

U malom islandskom gradu se za vreme najveće oluje pojavilo beživotno telo. Na svu muku grad je odsečen od ostatka zemlje zbog nevremena.

Paranoid

Nakon ubistva žene na dečjem igralištu policija i detektivsko odeljenje je uvučeno u neobičan slučaj serijskog ubice i njegovih pobuda.

The Method

Ruska serija prati detektiva koji lovi mentalno nestabilne kriminalce, ali njegov metod rada je mnogo drugačiji od onih na koje se publika navikla.

El Chapo

Tri sezone o čuvenom meksičkom kartel gospodaru.

Perfume

Nemački bizarni triler o ubistvu i neobičnim istražiteljima koji rade na slučaju.

Black Spot

Francuski triler o gradu u kojem nema dometa, interneta i ostalih olakšica savremenog života, ali zato ima šum koraka kroz šumu. Ko god da je u žbunu nije došao da pozdravi građane izolovanog gradića.

Najčitanije

Pročitaj još