Pobrišite sve serije sa kompa i napravite mesta za “Big Little Lies”

 

Šta se dogodi kad u blender stavite dve Oskarovke – Nikol Kidman, Riz Viterspun, talentovanu Šajlin Vuds, a onda sve to prelijete idejom “Očajnih domaćica”, ali sa mnogo boljim scenarijom, oštroumnijim humorom, realnijim likovima i onda dobro izmiksate. Rezulat – “Big Little Lies”. Brišite sve što imate na kompu jer pred nama je jedna od najboljih serija u poslednjih 10 godina.
Reditelj i scenarista Dejvid I. Keli, koji je poznat po seriji “Ali Mekbil”, podario je publici željnoj dobre drame i humora mini-seriju od sedam epizoda za kojom ćemo kukati na sav glas kad poslednjih 50 minuta bude otkucalo 2. aprila.
“Big Little Lies” prati priču tri majke koje žive u urbanom selu u Kaliforniji koje podseća na napucanu suburbiju. Medelin (Riz Viterspun), Selest (Nikol Kidman) i Džejn (Šajlin Vuds) žene su različite životne dobi, životnih izbora, želja i pogleda na život, ali kao trio funkcionišu kao jedno. Džejn sa svojim sinom Zigijem dolazi u modernizovano selo kako bi pobegla od svog nesrećnog života i obezbedila mu kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Odmah po dolasku u grad upoznaje brbljivu Medelin i njenu beskrajno duhovitu ćerku Kloi, koja ima šest godina, a ponaša se i priča kao odrasla osoba. Selest je treći deo slagalice koji će se združiti sa Džejn.
Prvi problem nastaje kad maleni Zigi bude optužen za davljenje jedne devojčice u školi. Uznemireni roditelji traže krivca, a preambiciozne majke iz škole objavljuju tihi rat i borbu za najveću kučku u ekipi.
Genijalno napisana i režirana, ova serija nije samo priča o zavisti i želji da budeš prvi i glavni u svom selu, već priča o problemima kao što su nezaposlene majke, nezreli bivši muževi, muževi nasilnici, pobesneli tinejdžeri… I na sve to – autor je u igru ubacio ubistvo. U samom startu ne znate ko je koga ubio, ko je kriv, a ko nevin. Kombinacija misterije, drame i komedije ide savršeno ruku po ruku i epizoda u trajanju od 50 minuta će proći dok si rekao keks.
Srž “Bit Little Lies” su glavne protagonistkinje i njihovi karakteri. Jedno veliko ALELUJA za savršen kasting. Riz Viterspun u ulozi Medelin, koja se u sve meša kao začin, koja ima najveću jezičinu u gradu i koja ne pritiska kočnicu u situacijama kad bi trebalo, zadala je domaći zadatak svakoj sledećoj glumici koja želi da spoji elemente drame i komedije. Nikol Kidman i njen lik Selest se nalaze u vatri između anksiozne prirode, neispunjenog života i nasilnog supruga. I na kraju, Šajlin Vuds u ulozi Džejn koja donosi taman dovoljnu dozu misterije liku sa velom tuge i očaja iz prethodnog života.
Tekst, gluma i režija teku kao med i mleko. “Big Little Lies” pružiće vam dnevnu dozu zabave, misterije i drame koja vam je potrebna u životu. Na sve to, što je specifično za HBO serije, uvodna špica i muzika su genijalni.
I na samom kraju želim da istaknem da mi je jako drago što konačno televizijskim ekranom dominiraju žene. Sjajne žene i njihove sjajne uloge i likovi koji nisu površni, stereotipni i nebitni. Kad bih mogao da dam ocenu od 1 do 10, bila bi 110!
Tekst je originalno objavljen na sajtu NOIZZ

Najčitanije

Pročitaj još