Odlične serije koje niko ne gleda

Sa napretkom televizije i striming servisa serije su upale u vrtlog hiperprodukcije. Veliki broj talentovanih reditelja i scenarista početkom dvehiljaditih odlučili su da pokažu srednji prst filmskoj industriji i svoje ideje su realizovali na televiziji.

Sa milionskom popularnošću serija i prelaskom poznatih glumaca sa velikog platna na male ekrane, serije su počele da niču kao pečurke posle kiše. I da muka bude veća, u poslednjih deset godina objavljeno je mnoooogoo dobrih serija koje su ostale ispod radara masovne publike zbog popularnosti većih naslova kao što su Game of Thrones, Braking Bad, Dexter, Lost itd. Uostalo, nije moguće ih je sve pratiti.

Ako je vaš hard-disk tanak sa sadržajem i nemate šta da gledate – ovo su serije koje su veoma cenjene i hvaljene, ali nemaju veliki broj gledalaca.

The Sinner

Priča o majci i supruzi koja je jednog popodneva na plaži ničim izazvano pred ljudima izbola nožem nepoznatog muškarca. Ona se kune da ne zna zašto je to uradila i priznaje krivicu, ali detektiv na slučaju pronalazi neobične dealje koji spajaju žrtvu i ubicu.

Alias Grace

Mini-serija zasnovana na istoimenom romanu Margaret Atvud prati priču ozloglašene žene ubice u Kanadi. Posle mnogo godina provedenih u zatvoru vlasti pronalaze psihologa koji mora da oceni psihološko stanje Grejs pre nego što je puste na slobodu. Njena verzija priče je nešto drugačija od one koju su predstavili novinari i čaršijska ogovaranja.

You’re the Worst

Džimi i Grečen su dva sveta. Ona je PR za hip-hop bend, on je pisac iz Velike Britaniji čiju knjigu niko nije kupio. Posle upoznavanja na svadbi zajedničkih prijatelja par ne želi da bude zajedno, ali su zajedno.

UnReal

Serija “UnReal” je inspirisana stvarnom osobom koja je bila zadužena za osmišljavanje rijaliti programa. U seriji pratimo ljude i njihove nestabilne živote do pokušavaju da naprave najgledaniji program na televiziji.

A Series of Unfortunate Events

Serija nesrećnih događaja prati siročad Bodler koji posle smrti roditelja moraju da se presele kod svog dalekog rođaka. Istripovanog, egocentričnog, pozorišnog glumca koji će dodatno zagorčati već dovoljno nesrećan život dece.

The Good Place

Svi se nadaju da posle smrti će otići na Dobro mesto, ali šta ako se desi da ste bili grozna osoba za života i slučajno greškom završite u raju. Odgovor ima “The Good Place”.

Masters of Sex

Istorijska drama prati Vilijama Mastersa i Virdžiniju Džonson koji se smatraju za pionire u istraživanju ljudske seksualnosti. Spremite se za mnogo seksa pred kamerama, komedije i drame.

The Exorcist

Serija je zamišljena kao nastavak čuvenog filma iz sedamdesetih. Radnja prati sveštenika Tomasa Ortega kojeg u novoj parohiji posećuje žena zabrinuta za mentalno stanje svoje ćerke. Ali, đavo ne čuči samo u telu devojčice, već na mnogo gorem mestu.

Better Things

Jedna od najboljih komedija na televiziji prati prati glumicu i samohranu majku Sem Foks koja pokušava da vodi normalan život, ali ništa ne vredi jer ništa oko nje nije normalno.

Happy!

Distopijski svet u kojem bivši policajac ima novi posao – lovca na glave. Notorni alkoholičar i propalitet želi da umre po svaku cenu, ali ovaj plan mu nikako ne uspeva. A, onda jedne večeri će se pojaviti mali plavi jednorog koji priča. Naš junak misli da halucinira, ali…

Mindhunter

Serija smeštena u kasne sedamdesete prati troje detektiva koji pokušavaju da saznaju kako razmišljaju serijske ubice.

Killing Eve

Dovoljno je reći da je u pitanju najbolji triler koji se trenutno ne prikazuje i ako ga ne gledate, ne znate šta propuštate.

The End of the Fucking World

Crna komedija o dečaku psihopati koji planira ubije devojčicu iz škole koja mu se nabacuje. Njegovo neuravnoteženo psihičko stanje se čini kao najmanji problem nakon što upozna devojčicu iz škole koja je zapravo ista kao on.

Better Call Saul

Spin-off serije “Braking Bad” iz nekog čudnog razloga nije uspeo da dođe do milionske publike, ali ovo je šansa da ispravite nepravdu.

Godless

Serija koja nosi titulu jedne od najboljih serija u poslednjih 10 godina se ne propušta.

Pročitaj i: 

Tabula Rasa: Najbolji triler u poslednjih 10 godina

AMC serije koje treba da pogledate pre nego što umrete

Najčitanije

Pročitaj još