Odlične serije koje možete pogledati na Netflix-u, HBO Max-u, Disney+ i Amazon Prime-u

Autorka trenutno mog omiljenog tvita, “mala_m” lepo je napisala: “Ne zaboravite da pijete mnogo vode i ne izlazite iz kuće u periodu od 10 ujutru do 23. septembra“, ove reči se ujedno savršeno uklapaju u ovu letnju listu. Bez obzira da li idete na odmor u naredna dva meseca, ili čekate septembar kao ovaj penzioner u duši, kada odlučite da se sklonite sa “paklenih ulica” i nepodnošljive vrućine koja vlada napolju (doduše, u trenutku pisanja teksta je provala oblaka kao da nas očekuje biblijski potop) evo nekoliko predloga sa aktuelnih strimig servisa.

Umesto očekivanih izbora “Stranger Things”, “The Boys” ili “Hacks” koji su trenutno aktuelni na striming sevisima, malo ćemo dublje zakopati po naslovima koji se ne pominju tako često a dostupni su na Netflix-u, HBO Max-u, Amazon Prime-u i Disney+ kod nas.

NETFLIX

Borgen – Power & Glory

Danski politički triler sa fokusom na novu ministarku spoljnih poslova Brigit Niborg, kopa po kontroverznim odlukama Kraljevine Danske u želji za kontrolom Arktika i naftnih rezervi.

Naizgled deluje kao suvoparni skandinavski naslov, ali svaki minut proveden sa njim je vrhunska intrigantna zabava.

Giri / Haji

Trenutno postoji nekoliko serija sa osvrtom na japansko podzemlje i Jakuze, ali nijedna ne može da se meri sa ovim krimi-trilerom.

The Fall

BBC-ev krimi-triler sa Džilijan Anderson počela je sad već davne 2013. godine i završila se 2016. Tako da ako ste je propustili, a volite ovaj žanr – to je ta serija.

How To Sell Drugs Online (Fast)

U eri “Sex Education” i “Stranger Things” nemačka komedija-drama na veliku žalost nije uspela da se probije kod šire publike. Priča o tinejdžeru koji upada u gadan biznis preprodaje narkotika na crnom internet tržištu samo zato što je želeo da impresionira bivšu devojku koja ga je šutnula, pored toga što je maestralno režiran, suludo je zabavan.

Two Summers

Belgijski triler o prijateljima koji su se okupili ponovo posle 30 godina očekivano kreće vrlo mračnim putem kada se tajne iz prošlosti i sadašnjosti nađu na jednom mestu.

HBO MAX

The Deuce

“The Deuce” u toku tri sezone istražuje najtamnije hodnike Njujorka u periodu sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Od porasta narkomanije, ulične prostitucije i filmske industrije odraslih, preko mafijaša, pa do najgorih i natužnijih margina društva.

High Maintenance

Od suptilnog humora, preko studije ličnosti, pa do koračanja po problematici mentalnih prepreka “High Maintenance” je najefektnija kratka forma o ljudima, njihovim neobičnim životima i o nama, skrivenim i manje skrivenim porivima.

Genijalnost serije počiva u tome što ni u jednoj epizodi ne može da razočara, iako svaki put ima drugačiju priču da ispriča i nijedna nije obična, dok su serije oko nje postale upravo to – obične.

The Tourist

Naš junak je nešto gadno uradio pre nego što je izgubio pamćenje jer gde god da krene smrtonosna pretnja je tu.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty

 “Doba pobeda: Uspon dinastije Lejkersa” beleži profesionalni i lični život Los Anđeles Lejkersa iz 1980-tih, jedne od najboljih i najcenjenijih sportskih dinastija, tima koji je obeležio svoje doba i na terenu i van njega.

The Little Drummer Girl

Palestinski ubica na meti ima istaknute Izraelce, mladu englesku glumicu regrutuje Mosad da se uvuče u terorističku grupu ubica. Ovo će zahtevati svu njenu glumačku veštinu i dovešće je u veliku opasnost.

Disney+

Only Murders in the Building

Grupa entuzijasta opsednuti krimi pričaa i sami postaju deo iste. Vrlo popularna i vrlo lagana serija za ove teške dane.

Pam & Tommy

Kontroverzni i medijski atraktivan život Pamele Anderson i Tomi Lija u mini-seriji bavi se najgorim i najboljim danima ozloglašenog holivudskog para, ali i čuvenim seks snimkom.

Dopesick

Serija o američkoj industriji lekova i porastu zavisnika od tableta protiv bolova i takozvanih tableta “za smirenje” uskoro dobija drugu sezonu i sad je pravi trenutak da se priključite.

You’re The Worst

Legendarna FX-ova serija o najgorem paru na ovoj planeti je dostupna na Disney+.

Moon Knight

Za ljubitelje Marvela.

Amazon Prime

Outer Range

Odličan spoj naučne-fantastike, drame i komedije. Sve počinje kada se u blizini ranča Rojala Abota pojave misteriozni simobli.

Undone

Avangardna i nekonvencionalna serija o svakom mogućem mentalnom stanju kroz koju prolazi glavna junakinja sa krizom identiteta.

Wolf Like Me

U kategriji laganijeg programa – Ajla Fišer i Džoš Gad su odličan par, iako su je svako na svoj način potpuno izopšten i pomalo izopačen kao ličnost.

Najčitanije

Pročitaj još