Nove serije i filmovi koji stižu na Netflix u maju

Maj je najnezahvalniji mesec za debitovanje na televiziji ili striming servisima. Dok se ne smire strasti sa poslednjom epizodom osme sezone Game of Thrones koja se očekuje 19. maja, biće jako teško privući pažnju publike. Međutim, Netflix kao najpopularnija striming platforma ne haje previše za svog konkurenta HBO jer zna da ima vernih 150 miliona pretplatnika širom sveta. Na kraju krajeva biće nam potrebna razbribriga sa strane.

Netflix u maju ima popriličan broj novih filmova, serija i dokumentaraca koji mogu biti jako interesantni publici.

Knock Down The House – 1. maj 

Dokumentarac Rejčel Lirs je fokusiran na političku kampanju Aleksandrije Okasio-Kortez čiji je govor, kritika na račun Donalda Trampa i način funkcionisanja američke ekonomske politike postao najpopularniji video na društvenim mrežama. Imeđu ostalog, dokumentarac prati četiri žene koje su u trci za mesto u američkom kongresu.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile – 3. maj

Reditelj Džoi Berlinger fasciniran biografijom Teda Bandija, serijskog ubice, u saradnji sa scenaristom Majklom Vervijem u filmu neobičnog naziva Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile obradio je čuveni slučaj nestanka devojčice. Pored Zeka Efrona u filmu se pojavljuju Džon Malkovič i zvezde serija Westworld i OA.

Dead to Me – 3. maj

Komično-dramatična priča spojiće dve udovice. Samoća i beznađe udružiće ih u borbi kroz dalji samački život. S tim što jedna od njih nije tako dobra kao što se predstavlja.

 Undercover – 3. maj

Feri Bouman je najtraženiji producent na svetu, ali njegova skupocena vila na graničnom prelazu Belgije privući će pažnju tajnih agenata koji imaju zadatak da mu se privuku i da mu ga zavuku – porodično i poslovno.

Lucifer – 8. maj

Lucifer je dobio novi život na Netflixu i četvrta sezona zvanično startuje 8. maja. Još jedno biblijsko stvorenje se pridružuje ekipi, a to je Eva. Lucifer i Eva su stari drugari i ljubavnici, naravno.

Jailbirds – 10. maj

Dokumentarac o zatvorskim veterankama koje dane provode iza rešeteka u ćelijama Sakramento Kaunti zatvora.

The Society – 10. maj

Novi društveni poredak vlada svetom i u njemu nema roditelja. Ostali su samo podivaljali tinejdžeri i mnogo oružja.

Wine Country – 10. maj

Ekipa koja stoji iza čuvenog blokbastera Bridesmaids je većinskim delom ponovo na okupu u komediji Wine Country i već na osnovu trejlera je jasno šta nas očekuje 10. maja.

The Rain – 17. maj

Ako vam se svidela prva sezona danske serije The Rain o postapokaliptičnom svetu u kojem je otrovna kiša uništila floru i faunu, 17. maja stiže nastavak.

The Perfection – 24. maj

The Perfection pripada kategoriji WTF filmova. Neobičan zaplet o čelistkinji i njenim učenicima kojima se događaju najbizarnije moguće stvari privukao je dosta pažnje prošle godine na Fantastic filmskom festivalu.

What / If – 24. maj

Antologija What / If prati grupu društveno priznatih i uglednih ljudi koji odjednom počinju da rade nedopustive stvari. Svaka sezona je fokusirana na jednu moralnu dilemu i životne okolnosti koje se menjaju u skladu sa odlukom pojednica. Zvezda nove Netflix-ove serije je Rene Zelveger.

When They See Us – 31. maj

Mini-serija prati čuveni slučaj iz 1989. godine kada su petorica tinejdžera optuženi za napad i silovanje devojke koja je džogirala u Central parku u Njujorku. Dečaci su prvobitno linčovani u medijima, a potom i pred sudom. Ljaga sa njihovog imena je skinuta pre pet godina kada su tužili grad Njujork i dobili na sudu 40 miliona dolara odštete zbog klevete, godina provedenih u zatvoru i uništene reputacije.

Najčitanije

Pročitaj još