Nove serije i filmovi koji izlaze u septembru

Kraj letnje sezone i početak jesenje biće u znaku povratka čuvenih i veoma voljenih serija sa nekoliko dugoiščekivanih i najavljivanih naslova. Spisak je duži, očekuje nas dosta interesantnih novih serija i filmova u spetembru, pa da počnemo.

Superhost – 2. septmebar (film Shudder)

Nešto nije u redu sa Rebekom. Blogerski duo shvatiće, ali prekasno da ih njihov iskeženi domaćin nije tek tako pustio u svoje odaje za potrebe jutjub epizode.

Afterlife of the Party – 2. septembar (film Netflix)

Da li ima života posle rođendanske žurke na kojoj je umrla antiheroina priče?

What We Do in the Shadows 3. sezona – 2. septembar (serija FX)

Crna-komedija i satirični prikaz života vampira u modernom društvu je… Pa, ko je gledao prve dve sezone zna o čemu se radi.

La Casa de papel (peta i poslednja sezona) – 3. septembar (serija Netflix)

Hiperstilizovana španska serija završava svoju karijeru. Poslednja sezona biće podeljena u dva dela. Prva polovina bića emitovana 3. septembra, a ostatak epizoda 3. decembra.

Worth – 3. septembar (film Netflix)

Majkl Kiton, Stenli Tuči i Ejmi Rajan u priči zasnovanoj na istinitim događajima. Nakon debitovanja na Sundance festivalu film o napadu 11. septembra 2001. godine i advokatu koji mora da odluči kako da nadoknadi štetu porodicama koje su mnogo izgubile dobio je relativno pozitivne reakcije kritike.

Cinderella – 3. septembar (film Amazon Prime)

Igrani mjuzikl o Pepeljugi. Samo ću ostaviti ovo ovde.

Billions (5. sezona) – 4. septembar (serija Showtime)

Voljene milijarde se vraćaju posle “kraće” pauze na striming servisima.

Impeachment: American Crime Story – 7. septmebar (mini-serija FX)

Tehnički treća sezona antologijske serije American Crime Story prati ozloglašeni skandal u koji su upleteni Monika Levinski i Bil Klinton.

Into the Night (2. sezona) – 8. septembar (serija Netflix)

Belgijski postapokaliptični triler o sudbinama putnika u avionu iz kojeg nema izlaza ulazi u svoje drugo poglavlje.

Malignant – 10 septembar (film HBO Max)

Novi horor film Džejmsa Vana (Conjuring, Insidious, Saw) prati nasilne vizije glavne junakinje Medison koje vremenom postaju sve realnije i sve agresivnije.

Kate – 10. septmebar (film Netflix)

Od autora filma Atomic Blonde stiže još jedan akcioni osvetnički triler sa iznenađujuće dobro glumačkom ekipom, tako da ga ne treba u startu precrtati.

Lucifer (6. sezona) – 10. septembar (serija Netflix)

To je to narode. Ovo je poslednjih 10 epizoda serije Lucifer.

The Voyeurs – 10. septembar (film Amazon Prime)

Javlja mi se da će ovo biti najpopularniji film meseca. Zašto? Zato što je erotski-triler. Ako je nešto bilo popularno u poslednje vreme to su onda budalaštine Sex/Life i “100dni”. Zapamtite šta sam rekao.

Scenes from a Marriage – 12. septembar (mini-serija HBO)

Istoimeni rimejk švedske mini-serije Ingmar Bergmana iz 1973. godine sa Oskrom Ajzakom i Džesikom Čejnstin dobila je svoje novo i modernizovano ruho.

Kultna švedska serija ovog puta je u rukama Hagaija Levija koji istražuje uspone i padove bračnog odnosa.

Y: The Last Man – 13. septembar (serija FX / Hulu)

Serija zasnovana na DC univerzumu prati postapokaliptični svet i kataklizmične događaje.

Back to Life (2. sezona) – 13. septembar (serija HBO Max / Showtime)

Fantastična crna-komedija iz 2019. godine na moju veliku žalost prošla je neopaženo. Sudbina Mirande Mateson nakon izlaska iz zatvora u malom mestu je pakao na zemlji. Grad i njeni stanovnici potrudili su se da joj zagorčaju svaki dan slobode posle 18 godina iza rešetaka. Posle konačnog saznanja na kraju prve sezone šta je uradila Miranda put se nastavlja i nije nimalo srećan.

Nightbooks – 15. septembar (film Netflix)

Nešto kao Šeherezada, ali na uvrnut i mračan način. Veštica ima zahtev ili da joj svake večeri se smišljaju strašne priče ili će pojesti naratora.

The Premise – 16. septembar (serija FX / Hulu)

Sociološka studija savremenog društva opterećnog slavom, uspehom, socijalnom pravdom, kapitalizomom, osvetom, društvenim mrežama i medijima. “The Premise” je naslov na koji treba ozbiljno obratiti pažnju.

The Mad Women’s Ball – 17. septembar (film Amazon Prime)

Posle debitovanja na filmskom festivalu u Torontou priča o Eugeniji koja je prisilno poslata u mentalnu instituciju otvara vrata zanimljivoj psihološkoj i osvetničkoj drami.

The Morning Show (2. sezona) – 17. septembar (serija AppleTV+)

Medijske zmije u oblandi se vraćaju posle dve godine pauze i kovida-19. Jako dobra medijska drama i komedija ima novih kečeva u rukavu.

Sex Education (3. sezona) – 17. septembar (serija Netflix)

Iako za sada nema zvaničnog trejlera popularni Sex Education ne treba preterano predstavljati, već gledati.

Cry Macho – 17. septembar (film HBO Max)

Savremena vestern drama Klinta Istvuda zasnovana je na istoimenom romanu Ričarda Neša. Priča prati bivšu rodeo zvezdu u potrazi za nestalim mladićem u Meksiku.

Star Wars: Visions – 22. septembar (animirana serija Disney+)

Želite još Star Wars-a, izvolte u Dizni salon.

Doom Patrol (3. sezona) – 23. septembar (serija HBO Max)

Nesrećna ekipa Doom Patrol ima još muka na vratu. Jedna od boljih DC serija na HBO-u.

Foundation – 24. septembar (serija AppleTV+)

Delo američkog biohemičara na Univerzitetu u Bostonu već godinama se smatra kao nešto što je bilo nemoguć adaptirati za veliko platno ili televiziju 50 godina unazad. Epl na čelu sa kreatorom serije Dejvdom Gojerom inspirisan Star Wars serijalom i po njegovim rečima jednim od najvećih naučno-fantastičnih romana želi da oživi distopijsku priču koja je neka vrsta oživljavanja Černobiljske budućnosti.

Gigantski budžet invesitran u seriju obećava spektakularnu produkciju, za ostalo čekamo nestrpljivo kraj septembra.

Midnight Mass – 24. septembar (serija Netflix)

Fanovi Majka Flanengena i serijala “The Haunting of Hill House” ovog septembra neće dobiti treću sezonu popularne antologijske serije “The Haunting” već novi originalni naslov “Midnight Mass”.

“Midnight Mass” prati sudbinu stanovnika izolovanog ostrva Kroket koji se suočavaju sa natprirodnim i religijskim pojavama sa povratkom mladića koji je obrukao zajednicu i dolaskom harizmatičnog sveštenika.

Najčitanije

Pročitaj još