Nove serije i filmovi koji izlaze u oktobru

Kako obično i biva sam kraj godine je rezervisan za pucanje iz teške artiljerije. Nove i stare serije koje se vraćaju, ali i nekoliko velikih filmova na striming servisima biće šlag na torti u oktobru.

THE MANY SAINTS OF NEWARK – 1. oktobar (HBO Max)

Za sve one koji pate za Sopranovima. HBO i WarnerBros oktobar započinju prikvelom ili bolje rečeno pozadinskom pričom ozloglašene mafijaške porodice.

The Gulity – 1. oktobar (Netflix)

Netflix-ova verzija istoimenog danskog filma sa Džejkom Džilenholom u glavnoj ulozi prati tenzičan dan na radnom mestu policijskog operatera.

Miad – 1. oktobar (Netflix)

Serija zasnovana na memoarima Stefani Lend koji su se našli na listi bestselera Njujork Tajmsa prati život mlade majke u surovom birokaratskom svetu.

Forever Rich – 1. oktobar (Netflix)

Holandski film o reperu Ričiju koji je na korak od velikog komercijalnog uspeha kreće triler stranputicom kada mu grupa tinejdžera napravi pakao od života.

Black As Night – 1. oktobar (Amazon Prime)

Crna-komedija i horor je spoj čuvenih vampira i satire na račun izlizlanog žanra.

On my Block – 4. oktobar (Netflix)

Voljena komedija-drama uspeva da opstane na Netflix-u iako nikako da se dokopa veće gledalačke publike. Za fanove prve tri sezone, četvrta samo što nije počela.

There’s Someone Inside Your House – 6. oktobar (Netflix)

Horor film zasnovan na istoimenom romanu Stefani Perkins je tu da popuni oktobarsku horor sezonu.

V/H/S/94 – 6. oktobar (Shudder)

Ljubitelji horor antologije V/H/S dobijaju novo poglavlje ovog kišnog oktobra.

The Billion Dollar Code – 7. oktobar (Netflix)

Krasten i Juri devedesetih godina u Nemačkoj stvorili su za to vreme nešto nemoguće – Terra Vision, preteču Google Earth-a. Dve decenije kasnije našli su se na sudu zbog navodnog plagiranja i potencijalne presude u milijarderskom iznosu.

15 Minutes of Shame – 7. oktobar (HBO Max)

HBO-ov dokumentarac bavi se trenutno jednim od najvećih problema digitalnog sveta. Internet nasiljem i svesnim i namernim povređivanjem i vređanjem ljudi putem društvenih mreža.

The Manor – 8. oktobar (Amazon Prime)

Kompanija Blumhouse u dogovoru sa Amazon Prime-om za svaki oktobar ima spreman novi katalog psiholoških horora i trilera. “The Manor” otvara oktobarsku sezonu pričom o starici u neobičnom staračkom domu i još neobičnijim stanovnicima istog.

Madres – 8 oktobar (Amazon Prime)

“Madres” će imati premijeru na Amazon Prime-u istog dana kad i “The Manor” i takođe pripada katalogu Blumhouse kompanije. Još jedna mračna priča o meksičkoj porodici u novoj kući iz snova ili bolje rečeno noćnih mora.

Dopesick – 13. oktobar (Hulu)

Serija koja će sigurno izazvati mnoge kontroverze jer je fokusirana na farmaceutsku industriju koja je dovela do velikog broja zavisnika u Americi. Majkl Kiton, Kejltin Dever i Piter Sarsgard razoktrivaju jednu od najmračnijih tajni.

Fever Dream – 13. oktobar (Netflix)

Španski triler obećava mnoge stvari na papiru i ako ispuni očekivanja treba ga držati na oku. “Fever Dream” prati Amandu i dečaka Dejvida koji joj postavlja mnogo pitanja. Zna da on nije njen sin i da ona nije njegova majka, ali nešto jesu jedno drugom.

Operation Hyacinth – 13. oktobar (Netflix)

Poljski triler smešten u osamdesete godine prošlog veka prati jezive zločine i serijskog ubicu čije su žrtve isključivo homoseksualci. Novopečeni detektiv u toku istraživanja zločina i motiva suočava se sa užasnim saznanjima ne samo o svetu ubice i žrtava, već i o svom.

The Sinner (4. sezona) – 13. oktobar (USA network, nakon finala biće prikazan na Netflixu)

Imamo novog grešnika, novi greh i novu misteriju za detektiva Harija Ambrouza.

Gullty Party – 14. oktobar (Paramount+)

Crna-komedija sa Kejt Bekinsejl o propaloj novinarki koja bi dušu prodala za dobru priču. I pronašla ju je, samo što ne želi niko da joj pomogne da je napiše jer je uradila nešto mnogo loše.

Halloween Kills – 15. oktobar (VOD – video na zahtev)

Universal je ipak odlučio da nastavak ributa serijala Noć veštica paralelno debituje na VOD-u (video na zahtev) i u bioskopima zbog još uvek goruće pandemije. Gospodin Majkl Majers otšriće nož 15. oktobra i na velikom platnu i na HD ekranima.

You (3. sezona) – 15. oktobar (Netflix)

“You” je nekim čudom preživeo drugu sezonu i nastavlja se. Na početku simpatična serija o psihopati koji samo želi da ga nekog voli došao je do stadijuma braka i dece, ali i porodične terapije.

Succession (3. sezona) – 17. oktobar (HBO / HBO MAX / HBO Go)

17. oktobar je praznik za fanove porodice Roj (Deda se raduje kao dete). Serija koja je na putu da dostigne kultni status kao i Sopranovi, u trećem poglavlju ima nekoliko iznenađenja i novih likova.

Stuck Together – 20. oktobar (Netflix)

Rečenica koja otvara trejler nam je dobro poznata i glasi: “Mama, neću da umrem od kovida”. Francuska komedija o stanarima zgrade za vreme prvog talasa korona virusa fokusirana je na sve užase kad smo zatovreni sa ljudima sa kojima ne želimo da budemo.

Dune – 22. oktobar (HBO Max)

Čekanje je gotovo. Adaptacija serijala Frenka Harberta “Dina” pod rediteljskom palicom Denija Vilneva konačno će debitovati ove godine. Uglavnom pozitivne reakcije posle festivala u Veneciji i Kanu obećavaju, a kako će publika reagovati… to ćemo da vidimo.

Invasion – 22. oktobar (AppleTV+)

Apple+ raskošni budžet ove godine najviše je investirao u naučnu-fantastiku. Posle premijere adaptacije Isaka Asimova “Zadužbina” od producenata “The Martian” stiže još jedna priča o neizvesnosti univerzuma. Ovog puta deviza je – nismo sami u svemiru.

Locke & Key (2. sezona) – 22. oktobar (Netflix)

Adaptacija Džoija Hila (sina Stivena Kinga) nije imala najsrećniji start. Iako je trejler za prvu sezonu obećavao, tako i za ovu drugu, ovaj fantastični svet moraće da se dokaže u drugom krugu ako želi da nastavi svoj život na Netflix-u.

Army of Thieves – 29. oktobar (Netflix)

Zek Snajder nastavlja sa svojim zombijima. Kome se dopao Army of the Dead dobija Army of Thieves – prikvel, pozadinska priča prvog filma.

Najčitanije

Pročitaj još