Najšokantniji momenti iz serije “Game of Thrones”

Serija “Game of Thrones” je pop kulturni fenomen koji je na nivou kolektivne histerije. Dovoljno je da neko izgovori jedan spojler o radnji i sudbina mu je zapečaćena na vešalima na Terazijama.

Interesantno je da je “Game of Thrones” ostao usamljeno ostrvo u eri striming servisa i novog sistema konzumiranja sadržaja. Dok ceo svet sezonu degustira kao dobru kajsijevaču, čedo televizije HBO ostaje u domenu porodičnog rituala koji se nestrpljivo čeka iz nedelje u nedelju. I dok fanovi nestrpljivo cupkaju nogom do 14. aprila, kad nas očekuje premijera osme i poslednje sezone, ovo je idealno vreme da se prisetimo scena koje ća nam ostati urezane u pamćenje do sudnjega dana. 


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Misterija rešena: Evo ko je otac Džona Snoua


Ramsay Bolton Creepy Smile GIF by Game of Thrones - Find & Share on GIPHY

Leteći Bren Stark

Posle mnogo godina umiranja, silovanja i maltretiranja, gurnuti dete sa vrha kule i nije tako strašno. 

Čuvena scena nas je sačekala u prvoj epizodi prve sezone. “Game of Thrones” je odmah postavio visoke standarde u visokoj kuli sa koje je nesrećni Bren pao nakon što ga je Džejmi gurnuo, jer je dečak video da brat i njegova zlokobna sestra Sersi vole da rade “one” stvari. 

Džofri boje purpura

Recimo da je ovo smrt koju su svi jako dugo i željno iščekivali. Kako reče jedna rijaliti zvezda: “Ne želim nikom smrt, ali želim”. 

Dakle, Džofri – najodvratnije stvorenje koje je ikad hodalo fiktivnom zemljom “Game of Thrones” je konačno dobilo svoj mučan kraj na sopstvenom venčanju. 

U to ime, prisetimo se. 

Ne lupaj vratima stoko (Hold the Door)

Da je kojim slučajem Vera Milićević (Seka Sablić) deo ekipe “Game of Thrones” sve bele hodače bi rasterala piskom – Ne lupaj vratima stoko!

Nažalost, Hodor čije je ime analogija za uzvik “Hold the Door” ostaje najtužnija, najšokantnija i najvoljenija scena u čitavoj seriji. 

Mala gori, mala sorry 

Ako zanemarimo podnaslov ove šokantne scene (danas sam u specijalnom raspoloženju) po sredi je užasno žrtvovanje najdobroćudnijeg lika. 

Stanis je po savetu Melisandre bio saučesnik u spaljivanju sopstvene ćerke jer je verovao u proročanske reči da samo smrt deteta može da ga odvede do Winterfell-a i omogući mu da porazi Bolton-ove. Nije dobio ništa, a izgubio je sve. 

Boli me glava – daj brufen

Princ Oberin je bio ta faca koja nas je omađijala čim se pojavio u četvrtoj sezoni, ali nažalost nije uspeo da pređe preko planine – doslovno. 

Scena koja je teška za gledanje i još teža za slušanje je samo pokazatelj koliko je investirano u audio-vizuelne produkcijske vrednosti. 

A, glava? Ne treba gospođo, glava otpada. Kako otpada, otpala ti da bog da!

Ne znam zašto, ali većina nas običnih smrtnika koja nije pipnula romane Džrodža R.R. Martina pre nego što je počela da gleda seriju je mislila da je Ned Stark glavni lik “Game of Thrones”. Jako brzo smo shvatili da je on samo još jedna glava viška koja mora da odleti. I tako i bi. 

Prva šok smrt nas je sačekala pred sam kraj prve sezone.

Šta će biti sa kućom? Zapaliću je!

Sersi Lanister je usavršila frazu – osveta se služi hladna ili u njenom slučaju – kad se dobro ‘ladne. 

Apsolutno fantastična scena osvete u kojoj je jednim udarcem, kao i obično, pokosila nekoliko muva koje su joj zujale oko glave i pravile joj probleme.

Kakvo je bilo pečenje na svadbi?

Pa, onako – žilavo. 

Nema potrebe da objašnjavam dalje svi znamo šta se desilo na crvenom venčanju pretposlednje epizode treće sezone. 

 

Najčitanije

Pročitaj još