Igrice koje ljuštim u vreme karantina

Ovo je jako čudan period u mom i verovatno tvom životu. Ne bih baš rekao da sam tip ljudi koji “ne ulaze u kuću” i non stop negde vijaju, čak mi prija da ne vidim i nikoga ne čujem, ali otkako smo samoizolovali, teško mi je da nađem celodnevnu zabavu sam sa sobom u četiri zida. Pošto sam kao psihopata pogledao sve što sam hteo i više ne mogu ni da čitam, jer u samoizolaciji radim kao novinar i više mi je muka od čitanja i pisanja tekstova, vratio sam se u svoje tinejdž dane – igranje igrica. Pokušavao sam pre nekog vremena, ali nije išlo – izginem, iznerviram se i odustanem. Ovih dana ginem na istom mestu 100 puta, ali sam vrlo zagrejan da završim do kraja. Ovog perioda ću se sećati po kvalitetnim gejming satima.

Trenutno jako zavidim vlasnicima konzola jer samo mi još to nedostaje u ovom momentu i moga bih do kraja godine da čučim u stanu. Srećom, imam odličan laptop i Xbox One džojstik, pa i ne osećam neku veću bol, inače bih zapomagao.

Ovo su igrice koje žargonski rečeno “ljuštim” ovih dana i voleo bih da mi bacite neki predlog natrag.

Ori and the Will of the Wisps

Pored Limbo i Inside moj omiljena platformska avanturica koja počinje krajnje naivno jer izgleda bajkovito, ali kad maleni Ori razvije veštine penjanja po zidovima, dvostrukog skoka i manipulacije energijom protivnika koju može da preusmeri protiv njih, “Ori an The Will of the Wisp” postaje jedno haotično i napeto isksustvo sa mnogo pogibija. Ako ste ranije niste susreli, ovo je nastavak prvog dela Ori and the Blind Forest koji je podjednako genijalan i magičan za oči.

Alice: Madness Returns

Iščašena verzija Luis Kerolove priče o Alisi i Zemlji čuda dva puta je dobila svoje PC i konzolsko izdanje. Prvi deo American McGee’s Alice iz 2000. godine prati Alisu nakon nervnog sloma koji je doživela zbog smrti roditelja. Drugi deo “Madness Returns” stavlja gejmera u duboke čizme odrasle Alise koja se vuče po mentalnim institucijama i trenutno je na terapiji “zaboravljanje ružne prošlosti”. Akcioni platformer je napakovan akcijom, genijalnim oružjem i nebičnim lokacijama unutar uma uznemirene Alise. Drugi deo ima nekoliko čudnih bagova i pucanja tekstura zbog problematičnog Unreal engine, ali je sjajan ubica vremena.

Shadow of the Tomb Raider

Ribut serijala o avanturama Lare Kroft 2013. godine na potpuno drugačiji način je predstavilo heroinu sa neverovatnim skokom u dalj. Ne sećam se kad se poslednji put ovako zabavio, ako imate mogućnost i volite ovakav žanr – Shadow of The Tomb Raider je obavezan.

The Witcher: Wild Hunt

Gejming verzija romana Andžeja Sapkovskog je daleko bolji izbog od serije. Pošto sam započeo ovih dana treći deo, ako niste imali prilike da se uhvatite u koštac sa Geraltom od Rivije sad je šansa jer imate sate i sate materijala za ubiti.

Outlast

Ovakav stres nikom u životu nije potreban, ali zašto da ne, ionako nikog nema na ulicama. Novinar koji istražuje napuštenu mentalnu instituciju, a sve je samo nije napuštena je stres na svakih 2 minuta.

Middle-earth: Shadow of Mordor

Inspirisan Tolkinovim “Gospodar prstenova” “Shadow of Mordor” prati našeg junaka Taliona u potrazi za osvetom. Čudna kombinacija Prince of Persia, Assassin’s Creed u svetu čuvenog pisca je RPG open world koji obezbeđuje dosta sati igre.

Dishonored 

Šunjalica koja je za mene najveći izazov ikada. Moram da priznam da nikad nisam imao strpljenja da se krijem i bežim, i da to bude taktika u igranju, sve dok se nisam uhvatio za Dishonored. Priča o kraljičinom pomoćniku koji od zatvora, pa do napada na glavne ljude zbog političkog obrta u vreme najveće kuge u fiktivnom svetu me je naučio strpljenju i taktici.

Bioshock Infinite

Buker Duit i priča koja me je ostavila raspamećenog danima. Genijalnost Bioshock serijala počiva, pored tehničkih i gejmplej stvari, u zaista fantastičnoj priči – od prvog dela sa podvodnim gradom, pa do Kolumbije u oblacima. Ako niste igrali, a volite dobru priču, ovo je obavezno.

Prati Dedu na ↓

Pročitaj još

Najčitanije

Serija “Snowpiercer”: Majstore, puštaj me napolje

Napomena: Za potrebe recenzije WarnerMedia je dostavila 10 epizoda prve sezone "Snowpiercer" Kako se tačno desilo da priča o socijalnom raslojavanju dobije Agata Kristi obrt,...

Serija “Little Fires Everywhere”: Fanovi “Big Little Lies” su dobili zamenu

Elena je stajala ispred savršeno pokošenog travnjaka i gledala kako joj kuća nestaje u plamenu. Godine je investirala u nju. Ma, kakve godine, život...

Ako su vam se smučile serije i filmovi, našao sam nam novu zabavu – podcast

Mislio sam, ma nisam mislio bio sam siguran, da karantin podnosim kao šampion. Posao obavljam od kuće, ne moram da se akam (u prevodu...

Dokumentarna serija “Trial by Media”: Od kritike zaboli glava

Kritička svest. Lepa zamisao, ali više je utopija nego što je poželjan društveni model. Svako društvo, pa i neo-demokratsko teži kolektivnoj svesti. Nekoj vrsti...

Prvi trejler za poslednju sezonu serije “Dark”

Dame i gospodo, stigli smo do kraja, početka kraja, kako insistira trejler za poslednju sezonu nemačke serije "Dark". Kreator serije Baran Bo Odar je krajem...