Ema Stoun u novoj bizarnoj Netflixovoj seriji “Maniac”

Da li bi svet u kojem postoji pilula za svaku vrstu fizičke i mentalne boli bio bolje i srećnije mesto? Kreator serije “Maniac” Keri Fukanaga možda ima odgovor na večito pitanje – zašto patimo, kad možemo da budemo zauvek srećni.

Nova Netflix-ova serija je najiščekivaniji projekat ove godine zbog fantastične glumačke postave Ema Stoun, Džona Hil, Džastin Turo, Fukunage koji je radio na čuvenom “True Detective”, rimejku filma IT i televizijskoj adaptaciji romana “The Alienist” i na kraju krajeva neobične premise koju nudi “Maniac”.

Džastin Turo u seriji tumači lik doktora Džejmsa Materleja tvorca jedinstvene terapije koja rešava bilo kakve emotivne ili mentalne probleme. Raskinuli ste, razveli, ostali bez najbližih članova porodice? Materlej rešava i mnogo ozbiljnije neuroze i psihoze.

“Maniac” je zasnovan na istoimenoj norveškoj seriji. Sindi Holand koja se nalazi na čelu kompanije Netflix je otkrila osnovne elemente radnje serije.

Priča je smeštena u svet koji je sličan našem i u vremenski trenutak koji je sličan našem. Eni (Ema Stoun) i Oven (Džona Hil) su se prijavili na kliniku kako bi se otresli emotivnih i mentalnih poteškoća sa kojima se bore duži vremenski period. Eni je previše fokusirana na uništen odnos sa svojom majkom i sestrom što je čini autodestruktivnom. Oven je sin bogatog njujorškog industrijaliste koji se veći deo života bori sa šizofrenijom. Doktor Džejms Materlej tvrdi da može da izleči mentalne bolesti ili slomljeno srce, ali situacija na klinici se neće odvijati planiranim ili tačnije obećanim tokom“.

“Maniac” će premijerno biti prikazan 21. septembra na Netflix-u.

Pročitaj i: 

Kritičari preporučuju najbolje serije za avgust

Najbolja serija ovog leta

Najčitanije

Pročitaj još