Kad će druga sezona serije Dark?

Krajem prošle godine svima su usta bila puna nemačke serije Dark. Naučno-fantastična misterija o sivkastom gradiću Vinden, nestancima dece, mračnoj pećini na kraju grada, istetoviranom svešteniku, vremenskoj distorziji i industrijskoj zoni koja krije važne podatke kao zmija noge fascinirala je evropsku publiku. Najuspešnija evropska serija na Netflix-u nije računala da će publika biti veoma nestrpljiva u iščekivanju druge sezone, koja po svoj prilici neće biti skoro.

O čemu se radi u drugoj sezoni?

Prva sezona se završava sa Jonason koji se obreo u post-apokaliptičnoj verziji Vindena u kojoj sreće devojku koja ga pozdravlja sa: “Dobro došao u budućnost”.

Prema rečima scenariste Jantje Driese radnja se neće fokusirati isključivo na događaje 2052. godine.

Kreativni tim je posle dužeg razmišljanja odlučio da obezbedi više prostora likovima koji nisu bili prisutni u prvoj sezoni, ali nikako da ne zapostavimo one koje su ljudi zavoleli. Publika će upoznati nova lica, a sa nekima će morati da se oproste jer neće preživeti drugu sezonu“.

Dakle, videćemo ponovo Jonasa, Helge, Klaudiju, Ulriha, sveštenika Nou, ali imaćemo priliku da vidimo drugačije njihove verzije u različitim vremenskim trenucima.

Scenarista Friese i reditelj Baran ob Odar morali su da naprave mapu priče prve sezone kako bi mogli da adekvatno nastave radnju bez rupa u narativu, ali dvojac je spreman da iznovno rizikuje.

Naime, prvu epizodu druge sezone otvara scena iz 1921. godine, koja se ne poklapa sa cikličnim kretanjem priče od 33 godine, sa fiksiranim kadrom ka ulazu u pećinu u kojem se vidi neko ko metalnim predmetom udara po kamenju. Ovo je deo scenarija kreatori su ostavili fanovima na društvenim mrežama kako bi imali čime da se zabavljaju do nove sezone.

Foto: Scenario / Netflix / Dark

Dark je zvanično dobio zeleno svetlo za drugu sezonu 20. decembra prošle godine, a snimanje novih epizoda je otpočelo 25. juna ove godine. Iako bi kreatori voleli da dobiju isti termin za premijeru druge sezone (1. decembar) to se neće desiti. Tačan datum nije potvrđen, ali premijera se očekuje u prvoj polovini 2019. godine, ako snimanje i postprodukcija budu išli po planu, u suprotnom premijera druge sezone može da se otegne do kraja 2019.

Pročitaj i: 

Serija “Dark” i zašto treba da je gledate

5 novih kul serija / filmova na Netflix-u

 

Najčitanije

Pročitaj još