10 najboljih serija 2018. – za sada

Serije su preplavile tržište i nema nikakve sumnje da će se trend pripovedanja podeljen u desetak epizoda po sezoni uskoro istrošiti. Prvu polovinu godine obeležila su nova i sveža televizijska lica, neka su se vratila po drugi put, a neka su došla da se poklone i pozdrave sa nama. Iako je 2017. bila znatno efektivnija kad su serije u pitanju (premijera Big Little Lies, Handmaid’s Tale, The Good Place) nije ni 2018. za bacanje, mada televizije su ostavile svoje najjače oružje za drugu polovinu godine (Sharp Objects, Castle Rock, Maniac).

10. Westworld – druga sezona

Posle odličnog starta druge sezone, koja je obećavala još jednu dobru vožnju kroz zabavni vestern park, voz je sleteo sa šina. Druga sezona je izgubila fokus koji je bio jasno definisan u prvoj sezoni. U želji za detaljnom karakterizacijom i više slojeva priče Westworld je počeo da udara kao fliper o zidove.

I dalje je jedna od boljih serija koja se emituje, ali niz problema ga je smestio na dno ove liste.

9. Handmaid’s Tale – druga sezona

Druga sezona Handmaid’s Tale je doživela sličnu sudbinu kao Westworld. Ozbiljno testiranje živaca i strpljenja publike nepotrebno davi sve one koji gledaju kao zmija žabu. Ali, ne bi bilo pošteno reći da Handmaid’s Tale nije doneo fantastične kadrove i veoma teške emotivne momente u drugoj sezoni.

8. The Terror

The Terror možda nije okupio milione širom sveta pored malih ekrana i zaslužio je mnogo više pažnje nego što je dobio.

Psihološki triler o kapetanu Džonu Frenklinu i posadi koja se izgubila u ledenom košmaru Arktika je paranoično iskustvo ravno Kjubrikovom “Isijavanju”.

7. The Good Place – druga sezona

Ah, taj ludi obrt na kraju prve sezone. Naši junaci nisu u raju, već u paklu i jedan od kreatora čistilišta je izmanipulisao izgubljene duše sa namerom da ih muči u alternativnoj verziji pakla.

Satirična crna komedija ostavila je još jedan dobar obrt na kraju druge sezone i mnogo otvorenih pitanja – da li loši ljudi ipak mogu da dobiju mesto u raju?

6. Succession

Logan Roj ima četvoro deca i vlasnik je najveće medijske kompanije u Americi. Disfunkcionalna porodica koja ne zna šta će sa sobom od moći i novca svoj dokoličarski život pretvara u histerčnu dramu / komediju nakon što Logan odluči da se povuče sa čela kompanije.

Serija je nedavno počela i emitvane su tri epizode.

5. Sense 8 – poslednji pozdrav

Sense 8 nažalost nije dobio prostor da se dalje nastavi zbog budžeta i male, ali veoma verne fan baze. Srećom, serija je dobila svoj zaključak u vidu mini-filma koji zatvara priču o junacima o kojima mnogi pišu u svojim statusima na Twitteru i Facebooku.

4. Atlanta – druga sezona

Atlanta je žanrovski opisana kao komedija / drama, ali svoje triler, psihološke, pa čak i elemente od kojih ćete se naježiti i pomalo uplašiti pripada kategoriji nadžanra. Atlanta se ne prepričava, ona se gleda.

3. Americans – šesta i poslednja sezona

Americans je jedna od retkih serija koja je uspela da održi kontinuitet. Koliko je bila dobra na početku, takva je i ostala za sam kraj. Doduše, veoma emotivan kraj.

2. Patric Melrose

Najutentičniji prikaz bolesti zavisnosti koja je preuzrokovana traumatičnim detinjstvom koje je ostavilo nizbrisive posledice.

1. Killing Eve

Killing Eve je bez premca najbolja serija koja se pojavila u prvoj polovini 2018. godine i odnosi tutulu – najboljeg trilera u poslednjih nekoliko godina.

Pročitaj i: 

Serije koje smo nepravedno iskulirali u poslednjih 10 godina

Nove serije koje izgledaju opasno dobro

 

 

Najčitanije

Pročitaj još