Top 10 najboljih animiranih filmova

Animirani filmovi su odavno prestali da budu samo zabava za klince. U avanturama šarenih junaka uživamo i mi malo stariji, a boga mi i oni koji su dosta stariji.

Bio sam ubeđen da će ovo biti lak zadatak, ali nisam se skoro ovoliko dvoumio koga na koje mesto staviti. Zato će određena mesta zauzeti dva umesto jednog animiranog filma. Na listi će se naći i filmovi koji su rađeni uz pomoć stop-motion animacije. Ukoliko se desi, a vrlo je moguće, da se vaš omiljeni nije našao na listi – nema ljutnje i kao uvek pišite koji je vama srcu najbliži.

10. Corpse Bride / Mary & Max

Pre nego što je svet zaludeo film Giljerma Del Toroa “Shape of Water”, Tim Bartonov “Corpse Bride” i australijski stop-motion animirani film “Mary & Max” obradili su temu društvenih otpadnika. Pojedinci koji se ne uklapaju u društvene stege, ali su našli put jedni do drugih. Za oba filma spremite maramice. Koliko god da su prelepi na svoj uvrnuti način toliko su i tužni.

9. Finding Nemo

Potraga za Nemom je jedan od retkih animiranih filmova za koji može da se kaže da ga vole od 7 do 77.

8. Zootopia

Višestruko nagrađivani animirani film koji akcentuje savremene probleme u društvu. Ksenofobija, politička retorika i neprihvaćenost drugačijih ljudi ili u ovom slučaju životinja.

7. Big Hero 6

Big Hero 6 je jedan od onih filmova koji će vam pružiti topao zagrljaj preko ekrana. Ne znam kako to uspeva, ali pogledajte, pa ćete dobiti odgovor.

6. Inside Out / The Princess and the frog

Dva sjajna filma koja su uspela da duginim bojama oboje i najtužnija osećanja sa kojima se susrećemo svakodnevno.

5. Spirited Away

Svet koji fascinira iz minuta u minut. Spirited Away tematski podseća na roman Luisa Kerola “Alisa u zemlji čuda”.

4. Toy Story 3

Film koji nas nas podseća koliko je lepo biti dete.

3. Up

Jedan od retkih animiranih fimova koji je dobio nominaciju za Oskara u kategoriji za “Najbolji film”. Razumljivo da je pri samom vrhu liste.

2. Coraline

Film koji je rađen po romanu Nila Gejmena otkriva bizaran i urnut svet naše junakinje Koraline.

1. WALL-E

Na uništenoj planeti živi jedan mali usamljeni robot, a u svemiru je već neka druga priča.

Ne smem da zaboravim: Na listi se nisu naišli, a svakako ih je vredno pomenuti – Despicable Me, Ice Age, Paranorman, Song of Sea, Tangled, Kung Fu Panda, Incredibles, Frankenweenie, Wrek it Ralph…

Pročitaj i: 

Odlične serije koje niko ne gleda

Domaće serije koje nisu teško s*anje

Najčitanije

Pročitaj još