Happy!: Serija koja izgleda kao jako loš trip

Serija televizije SyFy je još jedna u nizu koja je inspirisana stripovima, stripskim herojima i anti-herojima. Happy! na momente deluje kao parče torte u izlogu poslastičarnice koje želite da smažete, ali posle prvog zalogaja može da se desi da će vas zub jako zaboleti.

Happy! je smešten u kišoviti, sivi, distopijski svet čiji temelji leže na prostituciji, kriminlacima, lokalnim propalitetima i korumpiranim policajcima. Oni koji se nisu prodali za svežanj novčanica samostalno se obračunavaju sa društvenom marginom. Negde na korak od čuvara reda, ali do guše u alkoholu i novcu koji dobija da bi likvidirao druge Nik Saks, bivši policajac, je naš anti-heroj koji nikako ne može da umre, iako to želi. Sarkastičan, neotesan, neprilagođen, ne štedi metke, ni pesnice, ali negde ispod sirove površine i neobrijane brade postoji naznaka da je čovek od reči i časti.

Sveopšti haos koji vlada u gradu i vizuelni identitet serije koji deluje kao loš trip od narkotika jer se Happy! služi kombinovanjem izgleda noar filmova i psihodeličnih brzih kadrova, prelazi na viši nivo kad naš glavni junak upozna svog novog drugara – plavičastog zubatog jednoroga koji priča.

Happy! (plavi jednorog) je izmišljeni prijatelj devojčice Hejli koju je oteo psihotični lik koji je ubeđen da je Deda Mraz. Veseli konjić je galopirao sve do kombija Hitne pomoći u kojima je ležeo Nik Saks posle makljaže sa italijanskom braćom kako bi ga zamolio za pomoć. Izbezumljeni policajac je ubeđen da halucinira, ali njegov plavi šarmatni imaginarni drugar nema nameru da ga ostavi na miru dok ne pronađu devojčicu.

Spoj simpatične animacije i eksplicitnih scena ubijanja, seksa i makljaže je mač sa dve oštrice. Koliko god reditelji Gran Morison i Derik Robertson pokušavali da igraju na ivici i budu moderni, scenario neretko pada pravo na nos. U želji da pojedine scene budu dohovite, često ispadnu dosadne, sa druge strane – u želji da budu edgy, kreatori seriju odvode u bizarnu krajnost koja može da odbije publiku.

Happy! ima svojih briljantno duhovitih i zabavnih momenata, ali sve dok su u kadru Kris Moloni koji tumači Nika Saksa i animirani konjić. Dinamika između naivnog dečjeg lika i neotesanog alkoholičara koji psuje i razbija glave daje nerealne i zabavne rezultate. Prateće priče oko Nika, njegove bivše žene, ljubavnice (bivše koleginice) i lokalnog krimosa koji mu je za petama nisu preterano zanimljive, i uglavnom odvlače pažnju sa suštine.

Happy! je onaj tip serija koji ćete ili mrzeti ili voleti. Mada, uglavnom deluje kao da ste loše podneli alkohol ili nešto mnogo gore.

Pročitaj i: 

Preporuka: Penny Dreadful se gleda u mraku kako Bog zapoveda

Najiščekivaniji filmovi 2018. godine

Najčitanije

Pročitaj još