3 filma da preživite prolećnu depresiju

Ja je nisam izmislio. Njeno veličanstvo depresija i generalna apatija koja može da se ušunja u našu glavu sa lepim vremenom i višim temperaturama postoji, barem sam negde tako pročitao. Ali, bilo kako bilo, raspoloženi, neraspoloženi, srećni, singl, u vezi, nadrnadni ili ne možete sebi da popravite raspoloženje, zahvaljujući filmu, naravno. Ovo je najkraća lista koju sam napravio u životu i namučio sam se ko grešan s dušom. Javite mi da li sam uspeo.

Mary and Max

Ne dajte se prevariti jer “Mary and Max” nije animirani film za decu, zapravo, isključivo je namenjen odraslima. Usamljenoj devojčici Meri Dejzi Dinkl iz Australije u životu pored majke alkoholičarke i nezainteresovanog oca društvo prave pevac Etl i pisma koja dobija od sredovečnog neurotičnog muškarca Meksa Džerija Horovica. Dva poptuno različita sveta Meri i Meks su slučajno počeli da se dopisuju nakon Merine odluke da upozna Amerikance. Nasumično je izabrala u imeniku osobu, odnosno Meksa, i napisala mu ko je i kakav je njen život. Nakon što joj Meks odgovori otkrićemo dva sveta i dva veoma tužna i problematična života. Beskrajno sladak, duhovit, ali i tužan film će vas navesti da gledate život iz dugačijeg ugla.

Girl Trip

Komediju “Girls Trip” opisuju tri reči – necenzurisan, duhovit, zabavan. Klasična priča o drugaricama čiji su se životni putevi razišli, ali se posle mnogo godina ekipa okuplja zahvaljući pozivu najuspešnije i najbogatije među četiri žene. Na gomili imamo – novinarku trač rubrike, opsesivno-kompulsivnu majku, party devojku koja voli seks, drogu i alkohol i uspešnu spisateljicu i voditeljku. Kad se nađu na jednom mestu nastaje H A O S.

Thor: Ragnarok

Iako lično nisam fan super-heroj filmova, iako nisam gledao nijedan film o sinu nordijskog boga Odina, ne sećam se kad su mi poslednji put oči i uši bile ovoliko zabavljene. Čak i da nikad niste gledali neki od Marvelovih filmova, ovaj nikako ne smete da preskočite. Film počinje u paklenom carstvu demona Sutura u kojem je zarobljeno njegovo božanstvo – Tor. Demon otkriva bogu groma da njegov otac više nije u Azgardu i da će njegov narod sustići prokletstvo Ragnarok. Beskrajno duhovit i fantastično režiran sa ciljem da zabavi vaša čula “Thor: Ragnarok” je snimljen da bi vas oraspoložio.

Pročitaj i:

Druga sezona Westworld: Da li je gledati ili bataliti?

HBO serije koje treba da pogledate pre nego što umrete

Najčitanije

Pročitaj još